کد خبر: 1301692
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰

جوان آنلاین: با تداوم جنگ فرسایشی در غزه صدای اعتراض در درون جامعه صهیونیستی به شکلی بی‌سابقه بلند شده است. ‏مقامات و شهروندان اسرائیلی با ابراز نارضایتی از ادامه بن‌بست نظامی و سیاسی، کابینه نتانیاهو را متهم می‌کنند که با سیاست‌های بی‌پایان جنگ‌طلبانه‌اش، صهیونیست‌ها را به لبه پرتگاه و خودکشی جمعی سوق داده است. در میان موج فزاینده فشار‌های داخلی و تزلزل امنیتی، بسیاری در جامعه صهیونیستی تنها راه نجات را در توقف فوری جنگ و دستیابی به توافق با گروه‌های مقاومت می‌دانند. 
با وجود اصرار کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر تداوم جنگ در غزه با هدف نابودی کامل حماس، بخش قابل توجهی از جامعه صهیونیستی خواستار پایان فوری این درگیری‌ها شده‌اند. افزایش تلفات، فشار اقتصادی و نگرانی درباره جان اسرا موجب شده بسیاری از شهروندان اسرائیلی ادامه جنگ را بی‌فایده و پرهزینه بدانند. بنابراین، شکاف عمیقی میان رویکرد نظامی‌گرایانه کابینه و خواست عمومی برای آتش‌بس و راه‌حل سیاسی شکل گرفته است. 
در این چارچوب، روزنامه یدیعوت آحارانوت روز یک‌شنبه در گزارشی با اشاره به کشته شدن چند نظامی صهیونیست در روز‌های اخیر، آنها را به اردک‌هایی تشبیه کرد که به راحتی در میدان تیر شکار می‌شوند. یدیعوت آحارانوت با اشاره به اینکه در جنگ چریکی همواره برتری زیرساختی به نفع حماس بوده است، افزود: نیرو‌های حماس پنهان می‌شوند در حالی که نیرو‌های ما در تیررس هستند. هفته گذشته هشت نظامی اسرائیلی کشته شدند. هر روز می‌گذرد و ما اجازه انتشار خبر را نداریم، نفس‌های آخر خود را می‌کشیم و تا روزی که اجازه انتشار خبر بدهند، در عزای عمومی هستیم. این منبع صهیونیستی ادامه داد: اوضاع در ماه‌های اول دردناک بود، اما در ماه‌های کنونی بسیار دردناک‌تر شده است. اکنون در وضعیت جنگی نیستیم، آنها ما را فریب می‌دهند. در باتلاق گرفتار شده‌ایم. یدیعوت آحارانوت اضافه کرد: واقعیت این است که فلسطینی‌ها هر روز کشته می‌شوند، این امر منجر به بهتر شدن وضع ما نمی‌شود، بلکه به ما ضرر می‌زند، ضرر سیاسی بسیار بیشتر از فایده نظامی است. 
اسحاق بریک، ژنرال ارشد ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی نیز دیروز با اشاره به اینکه تل‌آویو دیگر قدرت اقتصادی برای تداوم جنگ علیه غزه را ندارد، گفت که سران اسرائیل، صهیونیست‌ها را به سمت خودکشی دسته جمعی سوق می‌دهند. به گزارش العربی‌الجدید، اسحاق بریک گفت: ارتش اسرائیل به‌زودی مجبور خواهد شد که نیرو‌های ذخیره را مرخص کند و نیرو‌های نظامی کادری را مدتی به استراحت بفرستد. این ژنرال صهیونیست با اذعان به کشتار غیرنظامیان در غزه افزود: «حماس ارتشی را که می‌گوید در خاورمیانه برترین است، شکست داد و به‌زودی همه ما را به تمسخر خواهند گرفت. ارتش اسرائیل دیگر نمی‌تواند نیرو‌های حماس را هدف قرار دهد و به طور اساسی شهروندان فلسطینی را بمباران می‌کند. سران سیاسی و نظامی اسرائیل به اسرائیلی‌ها دروغ گفتند و مدعی شدند که حماس طی چند روز تسلیم شده و حکمرانی‌اش از بین خواهد رفت. این دروغ‌ها همچنان ادامه دارد، درحالی که ارتش در داخل غزه به مشکل خورده است.» از سوی دیگر، گادی آیزنکوت، رئیس سابق ستاد کل ارتش اسرائیل هم در سخنانی با انتقاد از عملکرد کابینه نتانیاهو، هلاکت هشت نظامی این ‏رژیم در روز‌های اخیر در غزه را نتیجه نبود «طرح راهبردی روشن» دانست و گفت که در این شرایط چاره‌ای جز عقب‌نشینی از ‏غزه وجود ندارد‎.
علاوه بر این، هزاران صهیونیست شنبه‌شب با برگزاری تظاهرات گسترده در قلب اراضی اشغالی خواهان پایان دادن به جنگ در نوار غزه شدند. به گزارش الجزیره، آنها اعلام کردند که جنگ در غزه باید پایان یابد تا اسرای صهیونیست به خانه‌های خود برگردند. 


 شمارش معکوس برای رسیدن «مادلین» به غزه
کشتی «مادلین» حامل کمک‌های بشردوستانه، سفری انسان‌دوستانه، اما پرخطر را با نادیده گرفتن هشدار‌های رژیم صهیونیستی به سمت آب‌های غزه آغاز کرده است تا پیام همبستگی و امید را به مردم رنج کشیده این منطقه برساند. به گزارش العربی‌الجدید، یاسمین عکار، فعال آلمانی حقوق بشری گفت: «کشتی مادلین صبح دوشنبه به نوار غزه می‌رسد.» فعالان سوار بر کشتی دیروز اعلام کردند که حدود ۲۵۰ مایل این کشتی تا سواحل غزه محاصر شده فاصله دارد. سیستم «جی‌پی‌اس» کشتی نشان‌دهنده این است که کشتی به سواحل مصر در مقابل شهر اسکندریه نزدیک شده است. این کشتی مقادیری محدود کمک، اما نمادین حمل می‌کند. فعالان بین‌المللی با ملیت‌های مختلف سوار بر عرصه این کشتی هستند. «گرتا تونبرگ» فعال محیط زیست و عدالت اجتماعی از سوئد گفت: «مأموریت ما به چالش کشیدن محاصره اسرائیل علیه غزه و کشتار جمعی آن در سایه مواضع همسوی دولت‌های ما است. ما سلاح حمل نمی‌کنیم بلکه مواد غذایی و دارویی می‌بریم.»
با این وجود، سران اسرائیل تهدید کرده‌اند که اجازه نمی‌دهند این کشتی به غزه نزدیک شود. یسرائیل کاتس، وزیر جنگ صهیونیستی دیروز به ارتش دستور داد که به هرطریقی از رسیدن کشتی به غزه برای نقض اعمال محاصره جلوگیری کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار